הצליחו במבחן: בלי שום קידום - ״פתרונות פסיכומטרי״ דורגו בתוצאות החיפוש המובילות
 דור פסקל, ארכיטקט תוכנה ראשי
לפני שבועיים נולדה דרך חדשה לבדוק סימולציות פסיכומטרי. היא פותחה מאפס תוך כמה ימים, עלתה כדף באתר אישי, והצליחה לעקוף מכונים ותיקים ומכובדים בלי שום קידום.
הפיתוח פורץ הדרך זכה למאות חשיפות ולכניסות אורגניות, ואנחנו שמחים לספר לכם עליו כאן בפעם הראשונה: תשכחו מכל מה שידעתם על סימון תשובות מייגע ותכירו את ״פתרונות פסיכומטרי״, זמין כעת בחינם ב dorpascal.com/psychometry_solutions
אז איך אפשר למשוך קהל, דבר שמכוני פסיכומטרי מוציאים עליו עשרות אם לא מאות אלפי שקלים, תוך פחות מיום ובלי להוציא שקל? עו״ד דור פסקל, שכיום משמש כארכיטקט תוכנה ועומד מאחורי המיזם פורץ הדרך, סיפר לנו על הפיתוח ועל ההצלחה שהוא זוכה לה.
מה הבעיה?
עד ל״פתרונות פסיכומטרי״, לא היה קיים בשוק מוצר שנותן למי שניגשים לבחינה הפסיכומטרית משוב מיידי על הפתרונות שלהם. נבחנים מתרגלים עשרות סימולציות, וכדי לבדוק אותן הם צריכים לעבור פרק נוסף: להזין באופן ידני, תשובה תשובה, את התשובות שהם כבר סימנו, ואז הם גם צריכים להוציא מחשבון, ולהתחיל לבדוק כמה התשובות שלהם בכלל שוות כי לכל מועד החישוב שונה. גם אם לוקח להם כמה שניות להזין תשובה, עדיין מדובר בדקות רבות שמסתכמות לבזבוז של שעות.
האתר עדיין בגרסה נסיונית, מה ההמשך?
- בחירת ממשק - בגרסה האחרונה העדפנו לתת למשתמש לבחור את מועד השאלון ואז להזין רק את הטעויות שלו, משיקולים פסיכולוגים של הרגלים וחשש של המשתמש מצילום או מסריקה. למרות שאנחנו לא שומרים מידע על משתמשים, הבנו שהעובדה שחברות אחרות כן עושות את זה עשויה להרתיע משתמשים משימוש במערכת.
- הוספת מידע: למשל, להציג ניתוח סטטיסטי על פתרונות פסיכומטרי או להנגיש את המידע בנושא. בהמשך, המערכת גם תוכל להעריך את הקשיים שחוו המשתמשים ביחס למועדי הבחינה, ולספק תובנות שלא מפורסמות כיום בשום מקום.
- להוסיף אפשרות לשמירת התקדמות אישית: לאפשר למשתמש לשמור היסטוריה של סימולציות שפתר, באופן אנונימי או מקומי, וככה לאפשר לו לזהות מגמות ולקבל המלצות מותאמות אישית, ללמידה אפקטיבית ולשיפור.
- להוסיף קהילה: אם יהיו אלפי משתמשים פעילים, זה יאפשר לייצר מידע חדש ולהביא אותו לנבחנים כערך. מדובר במידע שהמכונים הגדולים מחזיקים בו באופן פרטי, אבל לדעתנו הוא שייך לנבחנים והם יכולים להעיזר בו. בבחינות הקבלה של לשכת עורכי הדין, מספר דור, כולם הכירו את ״חכמת ההמונים״ - כל הנבחנים מגיעים הביתה, מזינים את התשובות שלהם, וככה יכולים לקבל הערכה לגבי הציון שלהם. בעולם הפסיכומטרי זה קיים אצל החברות הגדולות באופן לא פומבי ולדעתנו יכול לסייע לכולם.
- הוספת פיצ׳רים: לאור ההצלחה התחלנו לעבוד על כלים משלימים ללמידה, כמו שעון פסיכומטרי מדבר (מקום 5 בגוגל תחת שעון פסיכומטרי טיימר וסטופר), ובהמשך מתוכנן תוסף לדפדפן שמסייע ללמוד מילים מגלישה באינטרנט ועוד.
לסיכום, נראה ש״פתרונות פסיכומטרי״ יכול להיות כלי חשוב לנבחנים במהלך הלמידה ולאחריה, ולהפוך את המבחן למשימה פשוטה ונעימה. נשמח לשמוע מכם על הצעות לשיפור ולפיתוח נוספים.